Vt 4 Kirri-Tikkakoski

Käynnissä

Hankkeen tavoitteena on valtatie 4 parantaminen moottoritienä välillä Kirri-Tikkakoski Jyväskylä ja Laukaa. Tavoitteena on mahdollisimman hyvä liikenteellinen palvelutaso ja turvallisuus, tasalaatuiset ajo-olosuhteet, matka-aikojen ennakoitavuus sekä kuljetusten toimintavarmuus. 

 

Yhteystiedot

Liikennevirasto

Projektijohtaja

Ari Mäkelä

  • 0295343567
  • ari.makela@liikennevirasto.fi

Liikennevirasto

Projektipäällikkö

Jarmo Niskanen

  • 0295343127
  • jarmo.niskanen@liikennevirasto.fi

Vt 4 Kirri-Tikkakoski

Valtatie 4 parantaminen moottoritienä välillä Kirri-Tikkakoski Jyväskylä ja Laukaa.

Valtatie 4 kuuluu valtakunnalliseen TEN-T -ydinverkkoon, jolla tavoitteena on mahdollisimman hyvä liikenteellinen palvelutaso ja turvallisuus, tasalaatuiset ajo-olosuhteet, matka-aikojen ennakoitavuus sekä kuljetusten toimintavarmuus.

Liikennemäärä valtatiellä 4 Kirrin kohdalla on noin 20 000 ajoneuvoa/vrk, josta raskasta liikennettä on noin 10 %. Nelostie on Suomen tärkeimpiä raskaan liikenteen pääväyliä.

Tietyön hankinnan suunnittelu ja valmistelu käynnistynyt

Hankinnan suunnittelu ja valmistelu käynnistyi helmikuun 2018 lopussa kun infra-alan toimijat kutsuttiin yhteiseen hankintaseminaariin Jyväskylässä. Osallistamalla toimijat jo hankkeen alkuvaiheessa, Liikennevirasto pyrkii varmistamaan, että investointiprojekti on kustannustehokas, läpivienti nopeaa ja laadusta huolehditaan. Myös liikennejärjestelyt halutaan ottaa mukaan suunnitelmiin heti alussa.

Hankkeen tarjouspyyntö julkaistaan toukokuussa 2018 aikana ja työt käynnistyvät alkuvuodesta 2019. Valmista pitäisi olla viimeistään 2022 loppuun mennessä.

Taustatietoa hankkeesta

Lisätietoja löydät Keski-Suomen Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen sivuilta tästä.

Sivu päivitetty 22.02.2018