Vt 1 Kirkkojärvi

Käynnissä

Valtatietä 1 Kirkkojärven kohdalla Espoossa nostetaan nykyisestä tasosta. Painunut tie tulvii helposti, mikä aiheuttaa liikennehäiriöitä. Hanke on osa väylien korjausvelkaohjelmaa.

Yhteystiedot

Projektipäällikkö

Jukka Hietaniemi

  • 0295 34 3513
  • etunimi.sukunimi@liikennevirasto.fi

Projekti-insinööri

Marja Wuori

  • 029 534 3834
  • etunimi.sukunimi@liikennevirasto.fi

Vt 1 Kirkkojärvi

$curSection.bigImageAltText.data

Hankkeen tausta

Valtatie 1 Kirkkojärven kohdalla Espoossa on vilkkaasti liikennöity tie, jonka liikennemäärä on noin 55 000 ajoneuvoa vuorokaudessa. Painunut tie tulvii keväällä ja rankkasateiden aikana herkästi. Tielle seisomaan jäänyt vesi aiheuttaa ruuhkia ja riskejä liikenneturvallisuudelle.

Tie on painunut rakentamisen tasosta noin metrin.
 

Hankkeen tavoitteet

Hankkeessa tietä nostetaan mittavilla paalutustöillä ennalleen noin 650 metrin matkalla. Samalla parannetaan Lommilan pientaloalueen melusuojausta rakentamalla molemmin puolin tietä noin 600 metriä meluaitaa.

Myös hankealueen päissä olevat Kirkkojärven silta ja Kasavuoren alikulkukäytävä korjataan. Espoon kaupungille rakennetaan uusi Naapurinmäensilta ja sille johtava puistoraitti.

Näiden lisäksi ELY-keskus korjaa Espoossa Vt 1:llä neljä siltakohdetta vuoden 2017 aikana.
 

Talvitauon aikana (joulu-maaliskuu) liikenne palautetaan ennalleen.

Hankkeen kustannukset ja aikataulu

Vt 1 Kirkkojärven parantaminen alkoi maaliskuussa 2017. Moottoritiellä työt painottuvat ajalle huhti-marraskuu 2017 ja huhti-marraskuu 2018. Työt valmistuvat marraskuussa 2018.

Talvitauon aikana (joulu-maaliskuu) liikenne palautetaan ennalleen. Korjaustöiden ajan on käytössä kaksi kaistaa molempiin suuntiin ja niillä on 60 km/h nopeusrajoitus.

Hankkeen kustannukset ovat 14 miljoonaa euroa. Hanke rahoitetaan väylien korjausvelkaohjelmasta ja siltojen korjauksen osuus perusväylänpidon rahoista. Espoon kaupunki vastaa Espoon ja Kauniaisen yhdistävän Naapurimäen sillan ja puistoraitin rakentamiskustannuksista.

Pääurakoitsijana on Kreate Oy. Rakennussuunnitelman on tehnyt Sito Oy jha valvontakonsulttina on Sweco PM Oy.

Sivu päivitetty 14.09.2017