Vt 1 Kirkkojärvi

Käynnissä

Valtatietä 1 Kirkkojärven kohdalla Espoossa nostetaan nykyisestä tasosta. Painunut tie tulvii helposti, mikä aiheuttaa liikennehäiriöitä. Hanke on osa väylien korjausvelkaohjelmaa.

Yhteystiedot

Projektipäällikkö

Jukka Hietaniemi

  • 0295 34 3513
  • etunimi.sukunimi@liikennevirasto.fi

Projekti-insinööri

Marja Wuori

  • 029 534 3834
  • etunimi.sukunimi@liikennevirasto.fi

Vt 1 Kirkkojärvi

Hankkeen tausta

Valtatie 1 Kirkkojärven kohdalla Espoossa on vilkkaasti liikennöity tie, jonka liikennemäärä on noin 55 000 ajoneuvoa vuorokaudessa. Painunut tie on tulvinut keväällä ja rankkasateiden aikana herkästi. Tielle seisomaan jäänyt vesi on aiheuttanut ruuhkia ja riskejä liikenneturvallisuudelle.

Tie on painunut rakentamisen tasosta noin metrin.
 

Hankkeen tavoitteet

Hankkeessa tietä nostetaan mittavilla paalutustöillä ennalleen noin 650 metrin matkalla. Samalla parannetaan Lommilan pientaloalueen melusuojausta rakentamalla molemmin puolin tietä noin 600 metriä melukaidetta.

Myös hankealueen päissä olevat Kirkkojärven silta ja Kasavuoren alikulkukäytävä korjataan. Espoon kaupungille rakennetaan uusi Naapurinmäensilta ja sille johtava puistoraitti.

Tien pohjoisen puolen kaistat on paalutettu ja korotettu kesän ja syksyn 2017 aikana. Nyt työt jatkuvat eteläisillä kaistoilla.
 

Talvitauon aikana (joulu-maaliskuu) liikenne palautetaan ennalleen.

Hankkeen kustannukset ja aikataulu

Vt 1 Kirkkojärven parantaminen alkoi maaliskuussa 2017.  Pohjoisten kaistojen korjaustyöt painottuivat ajalle huhti-marraskuu 2017, nyt työkohteena olevilla eteläisillä kaistoilla huhti-marraskuulle 2018. Työt valmistuvat marraskuussa 2018.

Talvitauon aikana (joulu-maaliskuu) liikenne palautettiin ennalleen. Korjaustöiden ajan on käytössä kaksi kaistaa molempiin suuntiin ja niillä on 60 km/h nopeusrajoitus.

Hankkeen kustannukset ovat 14 miljoonaa euroa. Hanke rahoitetaan väylien korjausvelkaohjelmasta ja siltojen korjauksen osuus perusväylänpidon rahoista. Espoon kaupunki vastaa Espoon ja Kauniaisen yhdistävän Naapurimäen sillan ja puistoraitin rakentamiskustannuksista.

Pääurakoitsijana on Kreate Oy. Rakennussuunnitelman on tehnyt Sito Oy jha valvontakonsulttina on Sweco PM Oy.

Sivu päivitetty 30.07.2018