Kehä I Kivikontie

Rakenteilla

Kehä I Kivikontie -hankkeessa Kivikontien tasoliittymä on korvattu eritasoliittymällä. Uusi liittymä yhdistää Viikin, Kivikon ja Myllypuron sekä sujuvoittaa liikennettä. Kehän yli on rakennettu puistosilta, jota pitkin Kehän voi ylittää liikennettä juuri huomaamatta.

Yhteystiedot

Liikennevirasto

Projektipäällikkö

Jarmo Nirhamo

  • 029 534 3596
  • etunimi.sukunimi@liikennevirasto.fi

Helsingin kaupungin rakennusvirasto

Projektijohtaja

Eila Suojala

  • 09 310 39 786
  • eila.suojala@hel.fi

Kreate Oy

Vastaava mestari

Timo Leskinen

  • 0400 543 443
  • timo.leskinen@kreate.fi

Tilaa tästä osoitteesta tiedotteemme:

Viestintä

  • kivikontie@ahjocomms.fi

Kehä I Kivikontie

Taustat

Kehä I on vilkkaasti liikennöity väylä. Ruuhka-aikoina sillä esiintyy päivittäin pitkiä jonoja. Useimmiten ruuhkautumisen aiheuttavat valo-ohjatut tasoliittymät.

Aiemmin Kehä I erotti Viikin, Kivikon ja Myllypuron toisistaan. Latokartanosta Kehälle pääsemiseksi piti ajaa useampia kilometrejä.

Meluntorjunta alueella ei ollut riittävää.

Tavoitteet

Uusi eritasoliittymä vähentää ruuhkia sekä avaa Viikin, Myllypuron ja Kivikon välille uuden kulkuyhteyden. Latokartanonkaarta on jatkettu Myllypurontien liittymään saakka. Kaupunkirakenne on yhtenäisempi ja liikenne sujuvampaa. Myös Kivikon teollisuusalueelle ja liikuntapaikoille pääsee aiempaa suoremmin.

Joukkoliikenneyhteydet paranevat uuden bussirunkolinjan ja pysäkkien rakentamisen myötä. Jalankulkijoille ja pyöräilijöille on uusia reittejä.

Eritasoliittymän läheisyyteen on rakennettu ainutlaatuinen puistosilta, joka yhdistää Viikin ja Kivikon ulkoilualueet. Ulkoilija voi ylittää Kehän siltaa pitkin tietä lähes huomaamatta.

Asukkaille koituvat meluhaitat pienenevät tehokkaampien melunsuojausten myötä.
 

 

Hankkeen eteneminen

Liikenneviraston ja Helsingin kaupungin yhteinen hanke käynnistyi syksyllä 2013 melunsuojausten rakentamisella. Eritasoliittymän rakennustyöt alkoivat lokakuussa 2014, ja kaikki uudet väylät auksivat liikenteelle heinäkuussa 2016. Viimeistelytyöt valmistuvat lokakuun loppuun mennessä. Urakoitsijana toimii Kreate Oy.

Kivikontien hanke on osa laajempaa Kehä I:n parantamista, jota tehdään myös Keilaniemen kohdalla Espoossa sekä Vihdintien ja Hämeenlinnanväylän ympäristöissä. 

Puistosillan avajaisia juhlittiin 1. syyskuuta

Suomalaisittain ainutlaatuisen puistosillan avajaisia vietettiin Kivikonlaidassa 1. syyskuuta. Nauhan leikkasi apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri ja yllätysvieraana torvimusiikkia soitti Retuperän WBK. Tapahtuma oli osa Vihervuotta, ja paikalla olikin myös elämää kuhiseva mehiläispesä sekä mehiläisten hoitaja. "Stadin hunajaa" sai sekä maistaa että ostaa kotiinviemisiksi. Hyönteishotellityöpajassa syntyi hauskoja pesäpaikkoja tärkeille kaupunkipölyttäjille ja opittiin lisää muun muassa erakkomehiläisistä. 

Hankkeen kustannukset

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 20 miljoonaa euroa.