Liikennetiedotteet ja häiriöt

Tiedot tieliikenteestä (häiriöt, ruuhkat, kelikamerat), junien täsmällisyystiedot sekä meriliikenteen varoituksia. 
Liikennetilanne-palvelu
Vesiväylien turvalaiteviat, turvalaitteiden vikailmoituslomake ja varoituksia merenkulkijoille.
Meriliikenteen häiriöt
Ajankohtaista
 
10.10.2016 klo 11.15

Meriliikenteen älyväyläkokeilu alkaa ensi vuonna - askel kohti autonomista meriliikennettä

Liikennevirasto on käynnistämässä meriliikenteen älyväyläkokeilun vuoden 2017 alussa. Älykäs väylä kertoo merenkulkijalle väylällä vallitsevista olosuhteista ja mukautuu hänen tarpeisiinsa. Kokeilun testialueina tullaan käyttämään useita meriväyliä eri puolilla Suomen rannikkoa.

Lue lisää
 
29.9.2016 klo 14.27

Connecting Europe Facility CEF, liikenne 2016, moni- ja yksivuotinen haku käynnistyy

Euroopan komission liikenteelle myöntämien CEF-tukien haku käynnistyy lokakuussa. Yleisen haun monivuotinen budjetti on 650 miljoonaa euroa ja yksivuotisen 190 miljoonaa euroa.

Lue lisää
 
22.9.2016 klo 21.54

Liikennevirastolle liikenne- ja infra-alan osaamisen varmistaminen on tärkeää

Liikennevirasto tekee yhteistyötä oppilaitosten ja useiden liikennealan toimijoiden kanssa, jotta liikenne- ja infra-alan osaaminen säilyisi ja kehittyisi. Virasto on esimerkiksi mukana monien koulutusohjelmien suunnittelussa ja järjestämisessä, mutta kantaa kortensa kekoon myös LIKEssä (liikenne- ja infra-alan osaamisen kehittämisfoorumi), jonka tavoitteena on aktivoida verkoston organisaatioita yhteistyöhön tällä saralla.

Lue lisää

Poimintoja sisällöistä

 

Palveluntuottajille

Toteutamme valtaosan palveluistamme palveluntuottajien, kuten urakoitsijoiden ja konsulttien kanssa. Tietoa kilpailutuksista, teknisistä ohjeista ja koulutuksista löydät ammattilaiselle-osiosta.

Lue lisää

Merikartat

Liikenneviraston merikartoitus julkaisee Suomen meri - ja järvialueelta painettuja ja elektronisia merikarttoja sekä vastaa karttoihin liittyvän jatkuvan päivityspalvelun toiminnasta.

Lue lisää

Liikenneväylien korjausvelkaohjelma

Liikenneväylien korjausvelan vähentämiseen on myönnetty lisärahoitusta 600 miljoonaa euroa vuosille 2016–2018. Lisärahoituksella pysäytetään korjausvelan kasvu ja käännetään velka laskuun.

Lue lisää