Mynämäki–Vermuntila

Mynämäki–Vermuntila-välillä rakennetaan noin 34 kilometriä uutta tievalaistusta niille osille, joilta se vielä puuttuu. Näin koko Turku–Pori-välille saadaan yhtenäinen tievalaistus. Uusi valaistus toteutetaan energiatehokkailla led-valaisimilla. Lisäksi urakassa uusitaan vanhoja huonokuntoisia valaisimia. Työt maastossa alkoivat toukokuussa 2017 ja valmistuvat marraskuuhun mennessä. Urakka toteutetaan ST-urakkana, ja urakoitsija on Dynniq Oy.

Suunnitelmakartta (PDF)

 

Liikennejärjestelyt

Tievalaistusta rakennetaan. Uusi valaistus on jo käytössä Unajan ja Laitilan välillä. Töihin kuuluu mm. jalustojen ja valopylväiden asentamista sekä ilmajohtoasennuksia. Töistä aiheutuu häiriötä liikenteelle molempiin suuntiin vaihdellen sen mukaan kummalle puolelle tietä valaistusta rakennetaan. 

 

Tievalaistus MynämäkiUnaja

 

Tievalaistuksen osalta kaapelointia on tekemättä n. 8 kilometrin matkalta Mynämäen ja Laitilan välillä. Kaapeloinnit saataneen tehtyä viikon 48 aikana. Valojen käyttöönotto kolmen keskuksen osalta (n. 10 km matkalla) ei kuitenkaan onnistu samaan aikaan, sillä paikallinen verkkoyhtiö ei ole vielä rakentanut liittymäjohtoja.

 

Liittymät on tilattu jo kesäkuussa, mutta pahimmassa tapauksessa niiden valmistuminen voi mennä helmikuulle. Tievaloja kytketään päälle sitä mukaan kun sähköä saadaan tievalokeskuksille. Liikennevirasto ei voi vaikuttaa aikatauluun.

 

 

 

 

 
Sivu päivitetty 23.11.2017