Luvia–Pori

Porin päässä työt alkoivat huhtikuussa 2015 Isomäen risteyssillan rakentamisella. Urakka valmistui rakentamisen osalta joulukuun 2015 alussa, ja kevään 2016 aikana tehtiin vielä viimeistelytöitä. Liikennevirasto ja Porin kaupunki rakennuttivat Isomäen risteyssillan yhdessä. Urakoitsijana toimi Destia Oy. 

Kasitien kokonaishankkeen työt jatkuvat Porin päässä vuoteen 2018 asti.

Hangassuo–Niittymaa

Kesällä 2016 Luvian ja Porin alueella alkoi uusi urakka Hangassuon ja Niittymaan välillä. Kokonaisuus valmistuu syksyllä 2017. Urakoitsijana toimii Destia Oy, ja sopimuksen arvo on 9,7 miljoonaa euroa. 

Urakka-alue on 11 kilometriä pitkä. Urakan aikana kasitielle rakennettiin muun muassa Hangassuon jäteaseman kohdalle ohituskaistapari rinnakkaistiejärjestelyineen. Lisäksi rakennettiin yksityisteitä sekä kevyen liikenteen väyliä Niittymaan ja Pinomäen välille. Myös tievalaistusta on uusittu.

Työt loppusuoralla 

  • Työt valmistuivat syyskuun lopulla

  • Hangassuon ja Niittymaan välille on asetettu lopulliset nopeusrajoitukset. Rajoitukset vaihtelevat paikkakohtaisesti 80–100 km/h. 

  • Kohdekohtaiset nopeusrajoitukset ovat vielä mahdollisia koko urakan alueella. Viimeistelytyöt jatkuvat sivuteillä ja pyörätiellä. Kaikki bussipysäkit ovat jo käytössä.

  • Sonninmäen liittymää ei tänä vuonna puretty ja se on toiminnassa ensi kevääseen asti. Tämän takia alueella on vielä vanhat rajoitukset ja ohituskiellot. Rajoitukset poistuvat, kun Pinomäentien kautta kulkeva väylä liittymän korvaamiseksi otetaan käyttöön.

Söörmarkku

Valtateiden 23 ja 8 risteys Söörmarkussa on liikenteen sujuvuuden kannalta heikko ja siinä tapahtuu paljon onnettomuuksia. Nykyinen tasoliittymä suunnitellaan korvattavan eritasoliittymällä.

Tiesuunnitelma on Liikennevirastolla hyväksyttävänä ja rakennussuunnittelu on parhaillaan käynnissä. Liikennevirasto kilpailuttaa urakan vuonna 2018 ja työt alkanevat ensi keväänä. Suunnitelmissa on myös Söörmarkun kylän tasoliittymän uusiminen eritasoliittymäksi.

Valtio on myöntänyt hankkeelle 6,1 miljoonan euron rahoituksen. Porin kaupunki osallistuu liittymäalueiden muutostöihin 1,5 miljoonalla eurolla.

Sivu päivitetty 23.11.2017