Ajantasaista tietoa

Ajantasaista tietoa tietöistä ja tieliikenteen häiriöistä on saatavilla Liikenneviraston Liikennetilanne-palvelussa.

Siltatöistä tiedotetaan myös twitterissä @VarsinaisELY

 

Yhteystiedot

Varsinais-Suomen ELY-keskus

siltainsinööri

Jari Nikki

  • 0295 022 816

siltainsinööri

Ari Salo

  • 0295 022 830
  • etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Siltatyöt 2018 - Satakunta

Satakunnan alueella on 683 siltaa, joista huonokuntoisia on 35 kpl. Lisäksi tyydyttävässä kunnossa olevia siltoja on 292 kpl. Siltojen kunnon heikkeneminen on jatkunut jo vuosia ja huonokuntoisten siltojen määrä kasvaa joka vuosi. Satakunnassa on useita korjauskustannuksiltaan suuria siltakohteita odottamassa korjausrahoitusta.

Huonokuntoisten siltojen ohella Satakunnassa on 34 painorajoitettua siltaa. Tämä on suhteessa enemmän kuin muualla maassa. Kuntoperusteisia sillankorjaustarpeita on kuitenkin niin paljon, ettei rahoitus riitä painorajoitettujen siltojen korjaamiseen. Sillan kantavuus ja kunto eivät korreloi keskenään läheskään kaikissa tapauksissa.

Satakunnan siltojen korjauksiin käytetään vuosittain noin 2 M€. Korjausvelka- ja muun erillisrahoituksen ansiosta siltoja on korjattu viime vuosina n. 5 milj. eurolla.

Merkittävimmät siltojen uusimis- tai korjaushankkeet vuonna 2018

Friitalan silta, Ulvila

Friitalan silta maantiellä 2442 Ulvilassa uusitaan huonon kunnon ja painorajoituksen vuoksi. Työt käynnistyivät kesällä 2017 ja valmistuvat syksyllä 2018. Siltapaikan viereen on rakennettu työnajaksi yksikaistainen kiertotie ja varasilta.

 

Ajankohtaista:
Friitalan sillan työnaikainen kiertotie käyttöön 30.10.2017
Friitalan sillan uusiminen Ulvilassa maantiellä 2442 (07/2017 - 12/2018)

 

Tuorijoen silta, Merikarvia

Tuorijoen silta valtatiellä 8 Merikarvialla peruskorjataan sillan huonon kunnon vuoksi.

Työt alkavat keväällä ja kestävät loppusyksyyn saakka. Liikenne joudutaan koko työn ajaksi rajoittamaan yhdelle ajokaistalle. Liikenteenohjaus hoidetaan liikennevaloilla. Korjaustöillä tulee olemaan merkittävää haittaa liikenteelle.

 

Ajankohtaista:
Tuorijoen silta korjataan valtatiellä 8 Merikarvialla (05/2018 - loppusyksy 2018)

 

Majansuun silta, Kankaanpää

Majansuun silta maantiellä 13192 Kankaanpäässä peruskorjataan sillan huonon kunnon vuoksi.

Työt alkavat keväällä ja kestävät loppusyksyyn saakka. Silta joudutaan sillan kapeuden ja korjaustyön luonteen takia sulkemaan kokonaan liikenteeltä. Liikenne ohjataan kiertotielle yleisiä teitä pitkin. Korjaustöillä tulee olemaan merkittävää haittaa liikenteelle.

 

Ajankohtaista:
Majansuun silta korjataan Kankaanpäässä maantiellä 13192 (05/2018 - loppusyksy 2018)

 

Lankosken silta, Honkajoki

Lankosken silta maantiellä 2700 Honkajoella peruskorjataan sillan huonon kunnon vuoksi.

Työt alkavat keväällä ja kestävät loppusyksyyn saakka. Liikenne joudutaan koko työn ajaksi rajoittamaan yhdelle ajokaistalle. Kevyen liikenteen käytössä on oma  erotettu kaista. Liikenteenohjaus hoidetaan liikennevaloilla.

 

Ajankohtaista:
Lankosken silta korjataan Honkajoella maantiellä 2700 (05/2018 - loppusyksy 2018)

 

Varsinaisten sillankorjauskohteiden lisäksi tehdään pienempiä siltojen rakenneosien korjauksia. Näiden korjausten aikana liikenteelle aiheutuu vähemmän haittoja, sillä liikenne pääsee kulkemaan sillalla korjaustöiden aikanakin. Liikkumiseen voi silti tulla muutaman minuutin viivästys.
Sivu päivitetty 24.06.2018