Laiturialueiden hoito

Rautatieasemien laiturialueet pidetään sellaisessa kunnossa, että ne viestivät viihtyisyyttä ja turvallisuutta. Matkustajien turvallisuutta vaarantavat viat tai olosuhteet ovat erityisen huomion kohteena.

Anna palautetta

Onko sinulla palautetta koskien laiturialueita? Voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse, 0295 020 600 (ma–pe klo 9–16) tai kirjallisesti palautelomakkeella. Palvelemme suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Mitä on laiturialueiden kunnossapito?

Laiturialueiden kunnossapitoon kuuluvat lumenpoisto, roskien kerääminen ja viheralueiden hoito. Lumenpoisto pyritään tekemään ennen matkustajaliikenteen alkua. Turvallisuussyistä lumenpoistoa ei saa tehdä isommilla koneilla junien liikennöidessä, vilkkailla asemilla se tarkoittaa käytännössä muutamaa yön tuntia.

Laiturialueita hoitaa Etelä-Suomessa RTH (yhteystiedot ja vastuualueet) ja muilla alueilla laiturialueiden hoidosta vastaavat ratojen kunnossapitäjät (ks. alueelliset yhteystiedot. Pohjois-Haagan,  Vantaankosken ja Leinelän  välillä asemista vastaa kaupunki, lukuun ottamatta lentoaseman asemaa, joka on Liikenneviraston vastuulla.

Useita vastuutahoja

Asemarakennuksen, asemalle vievien kävelyteiden ja laiturien kunnossapito on useiden tahojen vastuulla. Laiturialueet kuuluvat Liikenneviraston vastuulle, asemarakennus joko VR:lle tai Liikennevirastolle ja kävelytiet joko kunnalle tai Liikennevirastolle. 

Sivu päivitetty 12.09.2017