Tietoja matka.fi -palvelusta

Kysymys: Mikä on matka.fi ja mitä palvelu kattaa?

Palvelun tarkoitus on yhdistää liikennemuotoja ja näyttää eri matkustusvaihtoehtoja.
Matka.fi -palvelu on Liikenneviraston tarjoama ovelta-ovelle -reittisuunnittelupalvelu joukkoliikennettä käyttäville. Matka.fi -palvelu kertoo reitin pisteestä A pisteeseen B (katuosoitteesta katuosoitteeseen) valittuna ajankohtana.
Matka.fi kattaa VR:n junaliikenteen (lähi- ja kaukoliikenne), kotimaan lentoliikenteen sekä seuraavien kaupunkien ja kuntien liikenteen: Helsingin seutu (HSL), Tampere, Turku, Joensuu, Jyväskylä, Kotkan seutu (Kotka-Hamina-Pyhtää), Kouvola, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Hämeenlinna, Mikkeli, Oulu, Seinäjoki ja Vaasa, Iisalmi, Järvenpää, Lohja, Loviisa, Pieksämäki, Pori, Salo, Sastamala, Savonlinna, Seinäjoki, Rovaniemi, Tuusula ja Vihti. Lisäksi palvelussa on saatavilla ELY-keskusten kilpailuttama joukkoliikenne kaupunkiseutujen kehysalueilla ja maaseudulla. Katso tarkemmin joukkoliikennettä järjestävät toimivaltaiset viranomaiset kartalla ja niihin kuuluvat kunnat eriteltynä taulukkoon.
Matka.fi:ssä ei lähtökohtaisesti näy hintatietoja joitakin kaupunkiseutuja (HSL) lukuun ottamatta.

1.7.2018 alkaen asiakkaita pyydetään tarkistamaan linja-autojen markkinaehtoisen liikenteen, kuten kaukoliikenteen vuorotarjonta liikennöitsijältä tai muista reittiopaspalveluista, sillä ne eivät enää näy matka.fi-palvelussa.

Siirry matka.fi palveluun

 

Kysymys: Miten voin löytää matka.fi -palvelusta minulle parhaiten sopivia reittivaihtoehtoja?

Käytä ”Tarkenna” toimintoa ja kokeile erilaisia reittivaihtoehtoja säätämällä esimerkiksi vaihtojen lukumäärää tai kävelyä minimiin, tai pidentämällä vaihtoaikaa. Jos haet linja-autoasemaa tai matkakeskusta lisää tarkennus paikanhakuun esim. ”Kankaanpää linja”, jos se ei löydy pelkällä paikannimellä. Lähtöpaikka ja määränpää voidaan asettaa myös kartalla toisella hiirinäppäimellä, useimmissa puhelinmalleissa painamalla kartan kohtaa pitempään. Kartan pysäkistä voi myös valita ”Reititä täältä/tänne”. Halutun kelloajan voi asettaa kirjoittamalla kelloaika esim "1200" näkyvän kelloajan päälle.

Kysymys: Voiko hakutuloksia tulostaa?

Kyllä voi selaimen tulostustoiminnolla, yleensä Tiedosto-Tulosta. Tai näppäinkomennolla Ctrl-P.
Tulostustoiminnallisuutta myös parannetaan palvelun kehittyessä.

Kysymys: Mihin matka.fi -palvelun tiedot perustuvat?

Tiedot perustuvat joukkoliikenneviranomaisten sekä VR:n ja Finavian Liikennevirastolle toimittamiin tietoihin. Reittiehdotukset perustuvat arvioituihin ajoaikoihin, mutta ehdotetun yhteyden toteutumista ei voida kuitenkaan taata. 1.7.2018 alkaen asiakkaita pyydetään tarkistamaan linja-autojen markkinaehtoisen liikenteen vuorotarjonta liikennöitsijältä tai muista reittiopaspalveluista, sillä ne eivät enää näy matka.fi-palvelussa. Lue muutoksesta lisää täältä.

Kartat, tiedot kaduista, rakennuksista, pysäkkien sijainnista ynnä muusta tarjoaa © OpenStreetMap contributors sekä Digiroad. Karttatiedon ylläpitoon voit itse osallistua. Osoitetiedot tuodaan Väestörekisterikeskuksen rakennustietorekisteristä.

Kysymys: Miten näen reaaliaikaista tietoa kaikista liikennevälineistä?

Palvelu näyttää pysäkkikohtaisia aikatauluja ja reittikarttoja, myös reaaliaikatietoa, jos on olemassa. Reaaliaika näytetään vihreällä kellonajalla. Myös liikennevälineen eteneminen kartalla näytetään.
Toistaiseksi vain muutamat tahot tuottavat reaaliaikatietoa. Uusia tahoja lisätään palveluun lähitulevaisuudessa.

Kysymys: Haluaisin hyödyntää palvelussa olevia tietoa. Mistä voin saada asiasta lisätietoja?

Tutki tätä!

Kysymys: Missä voin antaa palautetta matka.fi:stä?

Matka.fi -koskevat palautteet voi osoittaa tänne. Jos palaute koskee liikennöintiä, matkustajaa kehotetaan ottamaan yhteyttä suoraan liikenteestä vastaavaan tahoon kuten HSL:n, VR:n tai ELY-keskukseen. Mainitsethan, että palaute koskee matka.fi:ssä olevia tietoja. Myös Liikennevirasto toimittaa palautteen eteenpäin oikealle taholle.

Liikennevirasto ei takaa ehdotetun yhteyden toteutumista eikä korvaa kulkuyhteyden toteutumatta jäämisestä mahdollisesti aiheutuvia vahinkoja.

Sivu päivitetty 18.10.2018