Ajankohtaista

Urakkasopimukset Kokkolan väylän ja sataman syventämisestä on allekirjoitettu

Liikennevirasto ja Kokkolan Satama Oy ovat allekirjoittaneet tänään 27.7.2018 Kokkolan 14 m väylän ja sataman syvennyshanketta koskevat urakkasopimukset työyhteenliittymä: Wasa Dredging – Van Oord Kokkola JV:n kanssa. Suomalainen Wasa Dredging Oy on toteuttanut viime vuosina useita Liikenneviraston ja satamien väyläprojekteja. Hollantilainen Van Oord on perinteikäs, yksi maailman suurimmista vesirakennus- ja ruoppausalan yrityksistä, jolla on yli 100 vuoden kokemus vesirakentamisesta ja ruoppaustöistä.

Väylän ja satama-alueen rakennustyöt alkavat elokuussa 2018.

 

Yleisötilaisuus herätti kiinnostusta paikallisissa asukkaissa sekä lehdistössä

Hankkeen yleisötilaisuus järjestettiin Kokkolan kaupungintalolla 19.6.2018. Liikenneviraston projektipäällikkö Seppo Paukkeri ja Kokkolan Satama Oy:n toimitusjohtaja Torbjörn Witting sekä tekninen päällikkö Tapio Lampinen kertoivat tilaisuudessa hankkeen taustasta sekä sisällöstä. Hankkeen ympäristö- ja vesiluvista sekä laajasta vesistö- ja kalataloustarkkailusta tilaisuudessa kertoi Merja Autiola Rambollista. Esitysten jälkeen osallistujat saivat esittää kysymyksiä sekä keskustella vapaasti hankkeesta.

Tilaisuuteen osallistui paikallisia asukkaita ja lehdistön edustajia, kiitos kaikille tilaisuuteen osallistuneille.

Kutsu hankkeen yleisötilaisuuteen

Liikennevirasto ja Kokkolan Satama Oy toivottavat kaikki hankkeesta kiinnostuneet tervetulleeksi Kokkolan väylän ja sataman syventämistä käsittelevään yleisötilaisuuteen. Tilaisuus järjestetään Kokkolan kaupungintalolla (Kauppatori 5, 67100 Kokkola) tiistaina 19.6.2018 klo 18:00-20:00.

Väylän ja satama-alueen rakennustyöt on tarkoitus käynnistää heinä-elokuussa vuonna 2018. Rakentaminen jatkuu vuoden 2020 lopulle saakka.

Tilaisuus pidetään suomeksi, mutta tilaisuuden lopuksi on mahdollista keskustella asiasta myös ruotsiksi.

Tervetuloa!

Räjähteiden raivaustyöt alkavat Kokkolan syväväylällä ja sataman vesialueella

Puolustusvoimat aloittavat Kokkolan väylällä räjähteiden raivaustyöt viikolla 20. Viikon 20 jälkeen raivaustöitä tullaan jatkamaan viikoilla 23-25, mahdollisesti myös viikolla 26. Raivaustyöt toteutetaan ennen varsinaisten Kokkolan 14 m:n väylän ruoppaustöiden aloittamista. Raivaustöiden arvioitu työaika on maanantaista sunnuntaihin klo 8-18, pois lukien juhannustauko (22.6-24.6.), jolloin raivaustöitä ei tehdä.

Raivaustöiden aikana väylällä ja satamassa operoi 1-3 raivausryhmää. Lisäksi operointialueella liikennöi valvontaveneitä, jotka estävät veneliikenteen pääsyn vaara-alueelle. Operointialue käsittää väylän vesialueet ulkomereltä satamaan saakka, kattaen Syvä-,Hopeakiven-, ja Kantasataman vesialueet.

Raivaustöiden aikana raivauskohteiden läheisyydessä liikennöinti on ehdottomasti kielletty turvallisuussyistä. Varoetäisyys raivauskalustoon on 800 m.

 

Kaupallisten kalastajien neuvottelutilaisuus järjestettiin 8.5.2018 Kokkolassa

Liikennevirasto ja Kokkolan Satama Oy järjestivät kaupallisille kalastajille tilaisuuden keskustella kalastajakorvausmenettelyistä tiistaina Kokkolan kaupungintalolla.

Tilaisuudessa kalastajille esiteltiin väylän ja sataman syventämishankkeen toteutukseen, vesi- ja kalataloustarkkailuihin, vertailukalastukseen ja kalastajakorvauksiin liittyviä asioita sekä keskusteltiin hankkeella toteutettavasta korvausmenettelystä.

Infotilaisuus 8.3.2018

Kokkolan meriväylän ja sataman syventämishankketta sekä Kokkolan Sataman hankkeeseen liittyviä hankintoja koskeva infotilaisuus järjestettiin 8.3.2018 Pasilassa. 

Infotilaisuuden esitykset on ladattavissa seuraavista linkeistä:

 

Sivu päivitetty 21.08.2018