Työt Järvenpään alueella

Helsinki-Riihimäki-hankkeen työt ovat tiiviisti käynnissä Järvenpään alueella vuosien 2017–2019 aikana.

Järvenpään alueen rakennustöiden etenemistä ja ajankohtaisia tietoja voi seurata Facebookissa Järvenpään alueen lisäraide -sivulla.

Raide 1 pois käytöstä Järvenpäässä ja Saunakalliossa kesä-lokakuussa

Järvenpäässä Ainola–Purola-välin lisäraiteen rakennustöiden takia sekä Järvenpään että Saunakallion asemilla raide 1 jää pois käytöstä lauantaina 16.6. ja matkustajat ohjataan Helsingin suuntaan kulkeviin juniin raiteelta 2. Muutos on voimassa 1.10. asti, jolloin raide otetaan takaisin käyttöön ja lisäraide valmistuu.

Järvenpään asemalla lipunmyyntiautomaatteja on asemarakennuksen pohjoispäädyssä ja keskustunnelin aseman puoleisessa päässä. Saunakalliossa lipunmyyntiautomaatti siirretään 2. ja 3. raiteiden väliselle laiturille, jotta se on helpommin käytettävissä.

Matkaliput kannattaa ostaa etukäteen tai varata niiden ostoon sekä asemalla liikkumiseen normaalia enemmän aikaa.

Järvenpään aseman palvelutaso paranee

Järvenpään aseman kohdalla rakennustyöt alkoivat kesäkuussa 2017. Järvenpään aseman seudulla tehdään Helsinki–Riihimäki-hankkeen yhteydessä alikulkukäytäviä sekä rakennetaan uusi laituri, laiturikatos, bussiterminaali ja liityntäpysäköintipaikkoja. Lisäraiteen myötä laiturirakenteet länsireunassa siirtyvät lännemmäksi.

Töiden vuoksi myös aseman taksiasema siirtyy hotellin eteen asemarakennuksen eteläpuolelle. Nämä työt valmistuvat kokonaisuudessaan kesällä 2019.

Ainola–Purola-välin lisäraiteen rakentaminen jatkuu kevään ja kesän

Ainola-Purola-rataosuuden lisäraiteen rakentamista jatkettiin talvitauon jälkeen maaliskuussa 2018. Kevään työvaiheita ovat raiteiden rakennekerrosten loppuun saattaminen ja päällysrakenteiden, kuten kiskojen ja vaihteiden rakentaminen sekä tarvittavien sähkö- ja turvalaitteiden asentaminen. Lisäksi kevään ja kesän aikana rakennetaan uudet laiturit Saunakallion ja Järvenpään asemille. Työt jatkuvat koko kevään ja kesän ajan, mutta maisemointeja jatketaan vielä keväällä 2019.

Lisäraide otetaan käyttöön lokakuussa

Lokakuussa 2018 otetaan käyttöön uusi lisäraide Järvenpään alueella. Lisäraide on tarkoitettua Saunakalliossa, Järvenpään asemalla ja Ainolassa pysähtyville taajamajunille ja sen käyttöönotto tuleekin sujuvoittamaan lähiliikennettä.

Lisäraiteen valmistuttu Järvenpään alueella tehdään vielä maisemointi- ja viimeistelytöitä radan varrella sekä Järvenpään asemanseudulla rakennustöitä. Kaikkiaan rakentaminen viimeistelytöineen saadaan valmiiksi Järvenpään alueella kesän 2019 aikana.

Uudet melusuojaukset Keravalle ja Järvenpäähän

Syksyllä 2018 on tavoitteena aloittaa radan melusuojauksen eli absorboivien seinien rakentaminen. Rakennustyöt aloitetaan Keravalta, jonka jälkeen edetään Järvenpäähän. Järvenpäässä meluseinien rakentaminen alkaa radan itäreunalta. Radan länsireunan melusuojaus toteutetaan vuonna 2019, kun viimeistelytyöt lisäraiteen osalta valmistuvat. Melusuojauksien suunnitelmien materiaalit ovat nähtävissä täällä.

Sivu päivitetty 11.06.2018