Työt Järvenpään alueella

Helsinki-Riihimäki-hankkeen työt ovat tiiviisti käynnissä Järvenpään alueella vuosien 2017–2019 aikana.

Järvenpään alueen rakennustöiden etenemistä ja ajankohtaisia tietoja voi seurata Facebookissa Järvenpään alueen lisäraide -sivulla.

Järvenpään aseman palvelutaso paranee

Järvenpään aseman kohdalla rakennustyöt alkoivat kesäkuussa 2017. Järvenpään aseman seudulla tehdään Helsinki–Riihimäki-hankkeen yhteydessä alikulkukäytäviä sekä rakennetaan uusi laituri, laiturikatos, bussiterminaali ja liityntäpysäköintipaikkoja. Lisäraiteen myötä laiturirakenteet länsireunassa siirtyvät lännemmäksi.

Töiden vuoksi myös aseman taksiasema siirtyy hotellin eteen asemarakennuksen eteläpuolelle. Nämä työt valmistuvat kokonaisuudessaan kesällä 2019.

Ainola–Purola-välin lisäraiteen rakentaminen jatkuu kevään ja kesän

Ainola-Purola-rataosuuden lisäraiteen rakentamista jatkettiin talvitauon jälkeen maaliskuussa 2018. Kevään työvaiheita ovat raiteiden rakennekerrosten loppuun saattaminen ja päällysrakenteiden, kuten kiskojen ja vaihteiden rakentaminen sekä tarvittavien sähkö- ja turvalaitteiden asentaminen. Lisäksi kevään aikana rakennetaan uudet laiturit Saunakallion ja Järvenpään asemille. Työt jatkuvat koko kevään ja kesän ajan. Lisäraide otetaan käyttöön lokakuussa 2018, mutta välillä tehdään viimeistelytöitä, kuten maisemointeja, vielä keväällä 2019.

Raide 1 pois käytöstä Järvenpäässä ja Saunakalliossa kesä-lokakuussa

Lisäraiteen rakentamistöiden vuoksi vuoden 2018 kesäkuun ja lokakuun välillä raide 1. on pois käytöstä sekä Järvenpään että Saunakallion asemalla. Tällöin liikennöinti molempiin suuntiin tapahtuu muiden laitureiden kautta. Muutoksesta tiedotetaan myöhemmin lisää tällä sivulla.

Uudet melusuojaukset Keravalle ja Järvenpäähän

Syksyllä 2018 on tavoitteena aloittaa radan melusuojauksen eli absorboivien seinien rakentaminen. Rakennustyöt aloitetaan Keravalta, jonka jälkeen edetään Järvenpäähän. Järvenpäässä meluseinien rakentaminen alkaa radan itäreunalta. Radan länsireunan melusuojaus toteutetaan vuonna 2019, kun viimeistelytyöt lisäraiteen osalta valmistuvat. Melusuojauksien suunnitelmien materiaalit ovat nähtävissä täällä.

Sivu päivitetty 10.04.2018