Työt Järvenpään alueella

Helsinki-Riihimäki-hankkeen työt ovat tiiviisti käynnissä Järvenpään alueella vuosien 2017–2019 aikana.

Siltoja levennetään useassa kohteessa

Järvenpään alueen rakennustöiden etenemistä ja ajankohtaisia tietoja voi seurata Facebookissa Järvenpään alueen lisäraide -sivulla.

Kuluvan vuoden aikana käynnissä ovat monin paikoin siltojen leventämistyöt:

  • Lustikullan, Tunnelipuiston, Siltakadun ja Villasen alikulkusilloilla siltojen leventämistyöt valmistuvat kesäkuun loppuun mennessä
  • Helsingintien alikulkusillan leventäminen on valmis puolestaan heinäkuun loppuun mennessä
  • Rakennustyöt Myllytien siltojen ja asemalle johtavien yhteyksien kohdalla alkavat toukokuussa ja ne saadaan valmiiksi lokakuussa.
  • Myös Ristikadun alikulkusillalla leventämistyöt alkavat toukokuussa. Ne valmistuvat vuoden 2017 loppuun mennessä.

Maanrakennustyöt käynnistyvät kesän korvalla

Toukokuussa Järvenpään alueella alkavat lisäraiteen maanrakennustyöt Ainolan ja Purolan välillä. Ensin tehdään maanleikkaus- pengerrystöitä, ja kuun puolivälissä alkaa puolestaan tukiseinien pitkien teräsponttien lyöntityö. Juhannuksen jälkeen siirrytään lyömään teräsbetonipaaluja.

Sekä tukiseinien että betonipaalujen lyönti on äänekästä, joten siitä aiheutuu ympäristöön meluhaittaa. Meluhaitat on kuitenkin pyritty minimoimaan suunnittelemalla ja järjestämällä työt niin, että paalutukset voidaan tehdä pääosin päiväsaikaan.

Paalujen kuljetus työmaalle sekä maa-aineksen pois kuljettaminen lisää raskasta liikennettä työmaa-alueen lähellä.

Raide 1 pois käytöstä Järvenpäässä ja Saunakalliossa kesäkuusta lokakuulle

Järvenpään aseman kohdalla rakennustyöt alkavat kesäkuussa 2017. Asemalla jatketaan alikulkukäytäviä sekä rakennetaan uusi laituri, laiturikatos, bussiterminaali ja liityntäpysäköintipaikkoja. Nämä työt valmistuvat kokonaisuudessaan kesällä 2019.

Sitä ennen työt aiheuttavat muutoksia Järvenpään aseman kulkuyhteyksiin ja -reitteihin:

  • Raide 1 on pois käytöstä sekä Järvenpään että Saunakallion asemalla vuonna 2017 kesäkuun puolesta välistä lokakuulle. Tänä aikana matkustajat ohjataan Helsingin suuntaan kulkeviin juniin raiteelta 2. Junien pysähtymispaikka siirtyy hieman pohjoisemmaksi Myllytien suuntaan.
  • Myös henkilötunneli on suljettuna rakennustöiden aikana, eli kulku tapahtuu keskustunnelin kautta.
  • Reittimuutoksista tiedotetaan etukäteen, minkä lisäksi työmaa-alueet aidataan ja käytössä olevat reitit merkitään opastein.

Uusi raide otetaan käyttöön lokakuussa 2018. Kaikkiaan rakentaminen viimeistelytöineen saadaan valmiiksi Järvenpään alueella kesän 2019 aikana.

Sivu päivitetty 12.03.2018