Yhteystiedot

Digiroad-operaattori

  • 040 507 2301 (klo 9-16)
  • info(a)digiroad.fi

Pysäkkiasiat

  • pysakit(a)digiroad.fi

Digiroad-keskustelu

Digiroad-verkostolla on oma keskustelukanava Slackissa. Kanavalla on jo yli 100 keskustelijaa - tule sinäkin mukaan! 

 

Digiroad Twitterissä

Hyvä tietää

Digiroad-dokumentit ja liitetiedostot löytyvät myös kootusti Dokumentit -sivulta.

Hyödyntäminen

Digiroad tarjoaa kattavan ja standardisoidun tietoaineiston uusien palveluratkaisujen kehittämiselle niin viranomaisille kuin kaupallisten palvelujen tarjoajille.

$curSection.bigImageAltText.data

Pikaohje Digiroadin hyödyntämiseen

Liikenneviraston Digiroad-tiestöaineisto on kenen tahansa ladattavissa avoimena ja ilmaisena datana. Hyödyntäjät voivat käyttää aineistoa valmiiksi paketoituina shape-tiedostoina, jotka ovat ladattavissa Liikenneviraston aineistopalvelusta. Aiemmat versiot löytyvät samalta sivustolta.  

Aineisto voidaan myös lukea suoraan WFS-rajapinnasta (beta-versio, joka ei sisällä vielä kaikkia tietolajeja eikä päivity tällä hetkellä). Toistaiseksi Digiroad-aineistojen käyttö rajapintojen kautta on kehitteillä uuden järjestelmän kehitystyön yhteydessä ja vain osa tietolajeista on julkaistu rajapinnassa.

Tien sijaintitiedot (keskilinjageometria) sekä nimi- ja osoitetiedot löytyvät tiedostosta DR_LINKKI. Jos käytössä ei ole paikkatieto-ohjelmistoa (esim. ArcGIS, MapInfo) eikä muuta soveltuvaa ohjelmistoa tai sovellusta, saa aineiston helpoimmin käyttöön lataamalla avoimen lähdekoodin ilmaisen paikkatieto-ohjelmisto QGIS:nTarkempaa tietoa aineistosta löytyy Aineisto-välilehdeltä.

Shapefilen avaaminen paikkatieto-ohjelmistoissa:

QGIS
Vektorimuotoiset Digiroad-aineistot avautuvat QGIS-ohjelmassa Add vector layer-painikkeesta. Tarkemmat ohjeet löytyvät täältä.
Digiroad-rajapinnan avaaminen QGIS-ohjelmistossa

ArcGIS
ArcGIS-ohjelmistossa aineisto tuodaan työtilaan Add Layer from File -painikkeesta. Tarkemmat ohjeet löytyvät täältä.
Digiroad-rajapinnan avaaminen ArcGIS-ohjelmistossa 

MapInfo
MapInfossa Digiroad-aineiston shapefilet avautuvat Open-painikkeen alta valitsemalla ESRI shapefile ja sitten Digiroad-aineisto. Lisäohjeita löytyy tästä dokumentista (shapefilen avaaminen on käsitelty s. 410).
Digiroad-rajapinnan avaaminen MapInfo-ohjelmistossa

Hyödyntäjien uutiskirje

Tilaa Digiroad-hyödyntäjien uutiskirje:

Sivu päivitetty 03.11.2017