Ajankohtaista hankkeessa

Hankkeen ajankohtaisia aiheita voi seurata myös Facebookissa ja Twitterissä!

Facebook
Twitter

 

Kiertotiet Äijäjoen ja Palojoensuun siltakohteissa 

(julkaistu 24.7.2017)

Enontekiön kunnan alueella sijaitsevissa Äijäjoen ja Palojoensuun siltakohteissa otetaan käyttöön kiertotiet. Äijäjoen kohdalle rakennetaan kokonaan uusi silta ja vanha silta puretaan. Kiertotie sillan vieressä otetaan käyttöön 26.7.2017, ja se on käytössä lokakuun loppuun saakka.

Palojoensuun kohdalla koko sillan kansi uusitaan. Kiertotie otetaan käyttöön noin viikon ajaksi 26.7.2017 alkaen. Myöhemmin syksyllä loka-marraskuussa kiertotie otetaan uudestaan käyttöön koko tulevaksi talvikaudeksi. 

 

Hankkeen eteneminen kesällä 2017

(julkaistu 29.5.2017)

Hanke etenee vauhdikkaasti läpi kesän. Kesällä ja syksyllä 2017 työalueet sijoittuvat Kolarissa Ylläjoen sillalle sekä Kolarin kunnan rajalta Palojoensuuhun. Lisäksi töitä tehdään palsasoiden kohdalla ja Kilpisjärven kylästä pohjoiseen.

Kesän tietyöt alkavat Kolarin ja Muonion rajalta ja jatkuvat Palojoensuun sillalle saakka. Lisäksi tietöitä tehdään Kilpisjärven kylän eteläpäästä aina Norjan rajalle saakka. Tänä kesänä ei vielä toteuteta Kolarin kunnan puoleista tieosuuden parantamista, vaan Kolarissa työt sijoittuvat Ylläsjoen sillalle. Ylläsjoen sillan korjaustyö on jo hyvässä vauhdissa ja työt jatkuvat syksyyn saakka. Myös Pakajoen ja Koskenniskan siltatyöt tehdään kesän aikana, mutta ne eivät aiheuta haittaa liikenteelle.

Lisäksi töitä tehdään kesällä palsasoiden kohdalla. Saarikosken palsakohteen työt ovat käynnissä ja kohde valmistuu kesäkuun alussa. Pousujärven ja Iiton palsakohteet ovat valmistuneet jo aikaisemmin keväällä. Peeran palsakohteelle tehdään silta, jonka työt käynnistyvät syksyllä.

 

Hankkeen työt käynnistyvät

(julkaistu 11.4.2017)

Vt 21 Kolari-Kilpisjärvi -tiehankkeen peruskorjaustyöt käynnistyvät pääsiäisen jälkeen 18.4.2017 Enontekiön kunnan alueella. Ensimmäisenä työkohteena ovat Pousujärven palsakohteen massanvaihtotyöt. 

Pousujärven kohdan palsan korjaamiseksi tehdään syvä massanvaihto. Työn ajaksi liikenne ohjataan yhtä kaistaa pitkin kohteen ohi noin 200 metrin matkalla. Liikenteelle aiheutuu korjaustyöstä häiriötä kesäkuuhun 2017 saakka. Urakoitsijana toimii Lemminkäinen Infra Oy.

Tiehankkeen muiden kohteiden peruskorjaustyöt käynnistyvät toukokuun 2017 lopulla ja aiheuttavat liikenteelle paikoin haittaa erityisesti kesäkauden 2017 aikana.

 

Hankkeessa kolme kokonaisuutta ja urakoitsijaa

(julkaistu 15.5.2017)

Hankkeen siltakohteiden urakoitsija on Skanska Infra Oy. Urakkaan kuuluu yhteensä kahdeksan siltaa. Nykyisiä siltoja levennetään, ja niiden kantavuutta lisätään. Äijäjoen nykyinen silta uusitaan kokonaan, ja Palojoensuun sillan kansi uusitaan. Äijäjoen ja Palojoensuun kohdilla parannetaan myös tien geometriaa. Suurin siltakohde on Peeran palsan kohdalle rakennettava uusi silta.

Hankkeen toisen peruskorjausurakan urakoitsija on Lemminkäinen Infra Oy. Urakka sisältää Muonio–Palojoensuu-välin, tieosuuden Kilpisjärven kylän eteläpuolelta Norjan rajalle saakka sekä Iiton, Saarikosken ja Pousujärven palsakohteiden korjauksen. Urakassa tiejaksot levennetään 7,5 metrin päällysteleveyteen ja rakenteita parannetaan. Palsakohteille tehdään suurehkoja massanvaihtoja.

Hankkeen Kolari–Muonio-välin urakoitsija on Skanska Asfaltti Oy. Urakka käsittää tien leventämisen 7,5 metrin päällysteleveyteen sekä rakenteen parantamista. Urakkaan sisältyy myös Muonion kohdan 9 kilometrin älyliikenteen testiosuuden parantaminen.

Sivu päivitetty 26.07.2017