Luvia–Pori

Porin päässä työt alkoivat huhtikuussa 2015 Isomäen risteyssillan rakentamisella. Urakka valmistui rakentamisen osalta joulukuun 2015 alussa, ja kevään 2016 aikana tehtiin vielä viimeistelytöitä. Liikennevirasto ja Porin kaupunki rakennuttivat Isomäen risteyssillan yhdessä. Urakoitsijana toimi Destia Oy. 

Kasitien kokonaishankkeen työt jatkuvat Porin päässä vuoteen 2018 asti.

 

Hangassuo–Niittymaa

Kesällä 2016 Luvian ja Porin alueella aloitettiin uusi urakka Hangassuon ja Niittymaan välillä. Työt maastossa alkoivat viikolla 23 puuston poistamisella, ja kokonaisuus valmistuu syksyllä 2017.

Urakoitsijana toimii Destia Oy. Sopimuksen arvo on 9,7 miljoonaa euroa. 

Liikennejärjestelyt muuttuvat vähitellen

Urakka-alue on 11 kilometriä pitkä. Urakan aikana kasitielle rakennetaan muun muassa Hangassuon jäteaseman kohdalle ohituskaistapari rinnakkaistiejärjestelyineen. Lisäksi rakennetaan yksityisteitä sekä kevyen liikenteen väyliä Niittymaan ja Pinomäen välille. Myös tievalaistusta uusitaan.

Poikkeavia liikennejärjestelyjä on otettu käyttöön, ja esimerkiksi nopeusrajoituksiin voi tulla aluekohtaisia muutoksia.

  • Niittymaan risteyssilta ja Lattomerentien uusi liittymä kasitiellä avattiin liikenteelle 4.5. Vanhat liittymät ja kiertotie poistuivat käytöstä. Kevyen liikenteen väylät pysyvät ennallaan, ja ne päällystetään uudelleen kesän aikana.
  • Niittymaan risteyssillan kohdalla olevat uudet bussipysäkit otettiin myös käyttöön 4.5. Vanhat pysäkit poistuivat käytöstä, paitsi Lattomerentien ja Niittymaantien kohdalla olevat.
  • Niittymaan risteyssillan alittavan maantien rakentaminen jatkuu loppukesään asti.