Tietopalvelut ja aineistot

Tietopalvelut

Mikäli et löydä tarvitsemisi tuloksia näiltä sivustoilta, voit myös tilata räätälöidyn analyysin tai muuten pyytää tietoja tutkimuksesta. Toimi seuraavasti:

1. Tarkista, että haluamiasi tietoja ei löydy tältä sivustolta.

2. Kuvaile toivomasi analyysin sisältö tai muu kysymys sähköpostissa ja lähetä sähköposti lisätiedot-kohdassa näkyvään osoitteeseen.

3. Toimeksiannot ovat maksuttomia, kun Liikennevirasto myöntää ylläpitokonsultille luvan tietopalvelutoimeksiantoon. Palvelu on ensisijaisesti tarkoitettu laajuudeltaan enintään muutaman päivän toimeksiantoihin. Mikäli Liikennevirasto ei voi sitoutua toimeksiantoon, ilmoitetaan tästä tietopalvelupyynnön tehneelle henkilölle.

4. Ylläpitäjä aloittaa toimeksiannon yleensä välittömästi, mutta viimeistään 5 työpäivän kuluessa siitä, kun Liikennevirasto on hyväksynyt toimeksiannon.

Koko aineiston käyttöpyyntö

Koko henkilöliikennetutkimusaineisto on saatavissa tutkimuskäyttöön.

Täytä sivupalkista löytyvä käyttösitoumus ja lähetä kopio allekirjoitetusta sitoumuksesta sähköisenä: Harri Lahelma, etunimi.sukunimi@liikennevirasto.fi, puh. 0295 34 3963.

Jos et voi lähettää allekirjoitettua lomaketta sähköisesti, voit lähettää sen osoitteeseen Harri Lahelma, Liikennevirasto, PL 33, 00521 HELSINKI.

Aineiston laajentamisesta

Kun aineistoa käytetään alueellisten kokonaissuoritteiden ja kokonaismatkamäärien arviointiin, kannattaa ottaa huomioon, että laajennuskertoimet vastaavat käytettävää aluejakoa. Vuosien 1998-1999 ja 2004-2005 aineistot on laajennettu lääneittäin, mutta vuosien 2010-2011 aineisto on laajennettu alueryhmittäin. Tarvittaessa uusien laajennuskertoimien laskemisessa voit pyytää apua aineiston ylläpitäjältä lähettämällä viestin osoitteeseen hlt (at) wspgroup.fi. Samoin uusien laajennuskertoimien laskeminen voi olla tarpeen, jos aineistoa käytetään väestöryhmittäisten kokonaissuoritteiden ja kokonaismatkamäärien arviointiin ja väestöryhmät poikkeavat alkuperäisessä laajennuksessa käytetyistä.

Lisätietoja laajentamisesta löytyy tästä ohjeesta sekä teknisestä raportista.

Aineistopäivitykset

Henkilöliikennetutkimusaineistoihin tehdään päivityksiä ja korjauksia, kun aineistoissa havaitaan virheitä tai aineistoihin lisätään uusia ulkoisia aineistoja. Tämän vuoksi kannattaa pyytää aina uusin versio aineistoista. Viimeisimmät päivitysajankohdat eri vuosien henkilöliikennetutkimusaineistoille ovat:

HLT2010-2011: 14.2.2013

HLT2004-2005: 24.5.2013

HLT1998-1999: 24.5.2013