Käyttäjätuki

TMC–aineiston tuki:

Paikannusnimisto-HelpDesk@karttakeskus.fi

 

HelpDeskiin voi lähettää myös aineistopalautteet

Ladattavat TMC-aineistot

 

Sertifioitu aineisto

 

Sertifioimaton aineisto

 

Dokumentaatio

 

TMC-aineisto

RDS-TMC (Traffic Message Channel) on liikennetiedotuspalvelu, joka välittää liikennetiedotteita analogisten radiolähetysten ohessa käytettävällä RDS-tekniikalla. Liikennetiedotteet sisältävät hyödyllistä ja ajantasaista tietoa tietöistä, onnettomuuksista, ruuhkista ja kelistä. Tiedotteiden hyödyntämiseen tarvitaan TMC/ALERT-C -aineisto, joiden ylläpidosta ja jakelusta Suomessa vastaa Liikennevirasto. TMC:n kehityksestä vastaa TISA Forum.

Ladattavat aineistot

Suomen paikannustietokantaa ylläpidetään jatkuvasti ja se sertifioidaan TISA Forumin toimesta vuosittain. Viimeisin sertifioitu versio on saatavilla täältä.

 

Liikenneviraston tiedotuksessa käyttämä TMC-nimistö päivittyy useamman kerran vuodessa, eli myös sertifiointien välissä.  Tarvittaessa sertifioimattomat väliversiot ovat ladattavissa täältä. Sertifioimattoman aineiston rakenne poikkeaa jonkin verran sertifioidun julkaisun rakenteesta - rakenne-erot on kirjattu erilliseen dokumenttiin. Dokumentaatio on ladattavissa täältä.

 

 

Hyödyntäjäviestintä

 

TMC–aineistoa koskeviin kysymyksiin vastaa paikannusnimistö-operaattori osoitteessa Paikannusnimisto-HelpDesk@karttakeskus.fi. HelpDeskiin voi lähettää myös aineistopalautteet.

 

Aineiston hyödyntäjäksi voi rekisteröityä täällä. Rekisteröityneille käyttäjille tiedotetaan uusista sertifioiduista versioista ja tarvittaessa myös muista aineistoon liittyvistä asioista.

 

 

Sivu päivitetty 06.06.2016