Hyppää sisältöön

Vt 5 Mikkelin kohta: Ristiinantien uusi lisäkaista palvelee etelästä pohjoiseen kulkevaa liikennettä

Julkaistu 27.11.2016

Ristiinantiellä on avattu liikenteelle uusi lisäkaista, joka sujuvoittaa Lappeenrannan suunnasta Kuopioon päin kulkevaa liikennettä. Kyseessä on kääntymiskaista ja sen tarkempi paikka on Suntiolan alikulkukäytävän kohdalla, jossa Ristiinan suunnalta Mikkelin keskustaan päin ajettaessa on tällä hetkellä käytössä kaksi ajokaistaa. Kääntymiskaista palvelee Kuopioon päin suuntaavaa liikennettä.

Työmaata rajanneet kaistajärjestelyt poistuvat tällä viikolla Ristiinantien hankealueelta Kaituentien ja Porrassalmenkadun väliltä. Nopeusrajoitus tiellä on 50 km/h. Tiellä tehdään kuitenkin pieniä viimeistelytöitä loppuvuodesta ja ensi keväänä, joten ohikulkevalta liikenteeltä pyydetään varovaisuutta. Ristiinantielle jää talveksi nopeusrajoitus 50 km/h ja tietyömerkkejä keskeneräisten keskisaareketöiden takia.

Nopeusrajoitukset valtatiellä 80 kilometriin tunnissa

Vt 5 Mikkelin kohdalla ajonopeudet nostetaan koko hankealueen pituudelta 80 kilometriin tunnissa tiistaina 29. marraskuuta. Tähän asti Kaihun eritasoliittymän ja Setrikadun sillan välisellä osuudella nopeusrajoitukset ovat olleet 50 km/h mutta nyt nopeusrajoitukset nousevat. Hankealueella tehdään kuitenkin paikoin viimeistelytöitä, joiden vuoksi nopeusrajoituksia voidaan joutua tilapäisesti laskemaan.

Lisätietoja antavat

Projektipäällikkö Hannu Nurmi, Liikennevirasto, puh. 0400 377 637
Työmaapäällikkö Jari Lievonen, Destia Oy, puh. 040 536 0021

Hanke verkossa

liikennevirasto.fi/vt5mikkelinkohta
facebook.com/vt5mikkelinkohta

Liitteet

Vt5 Mikkelin kohta -hankkeen parannustyöt tulevat hyödyttämään itäisen Suomen tieliikennettä ja Mikkelin kaupungin sisäistä liikennettä. Hankkeessa rakennetaan toinen ajorata ja lisäkaistoja Pitkäjärven ja Aseman välille sekä parannetaan eritasoliittymiä, katuja ja kevyen liikenteen yhteyksiä. Ympäristöstä huolehditaan rakentamalla melu- ja pohjavesisuojauksia.  Hanke valmistuu vuonna 2017.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta