Hyppää sisältöön

Aikamatkalla Suomessa - Liikennevirasto julkaisi liikenneväylien tarinakartan

Julkaistu 30.5.2017

Liikennevirasto on rakentanut tarinakartan, jossa kuvataan väyliemme historiaa sanoin, kuvin ja karttasovelluksen avulla. Tarinakartan toivotaan innostavan Suomessa matkailevia vierailemaan näissä mielenkiintoisissa kohteissa.

”Aikamatkalla Suomessa: liikenneväylien tarina” -tarinakartta esittelee Liikenneviraston arvokohteiksi nimeämiä museoteitä, majakoita, siltoja ja kanavia. Mukaan on otettu myös väylämuseot sekä museorautatiet.

Lähde aikamatkalle tästä

”Idea lähti siitä, että Suomessa on paljon kauniita museotieosuuksia, joilla on ollut suuri merkitys maamme historiassa. Ajattelimme, että tarinakartta voisi innostaa ihmisiä vierailemaan näissä ja muissa historiallisesti kiehtovissa paikoissa”, kertoo Liikenneviraston perinnetyöstä vastaava ylitarkastaja Jarmo Koistinen.

Tarinakartan kohteet on merkitty kartalle, jonka vieressä on pieni referaatti kohteen historiasta, sen sijainnista ja lähistöltä löytyvistä muista vierailukohteista. Tarinakartta on suunniteltu siten, että se toimii myös mobiilisti.

Aikamatkalla Suomessa -tarinakartta on virallinen Suomi 100 -hanke.

Suomen väylien historia juontaa juurensa jo keskiajalle, jolloin säännöllinen kauppamerenkulku lisääntyi Itämerellä ja maanomistajat huolehtivat omien maittensa tienpidosta. Pikkuhiljaa 1500-luvulta alkaen väylistä huolehtiminen ja niiden rakentaminen siirtyivät valtion kontolle. Nykyisin Liikennevirasto vastaa Suomen tieverkon, vesiväylien ja rataverkon hallinnoinnista, kunnostamisesta ja rakentamisesta.

Tarinakartta on rakennettu Esrin ArcGIS Web-sovellusmallipohjalle.

Lisätietoja:

Ylitarkastaja Jarmo Koistinen, p. 029 534 3166, [email protected]


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta